Brighton maakt verlenging Ferguson bekend

Brighton stelt Engelse top teleur na zege op Ajax: verlenging toptalent officieel

10 november om 11:34

Evan Ferguson heeft zijn contract bij Brighton and Hove Albion laten verlengen een dag na de zege op Ajax. De negentienjarige spits is op schot in de Engelse competitie en dat is ook de gehele top van de Premier League niet ontgaan. Ferguson blijft echter tot 2029 bij The Seagulls.

Onder andere Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur waren erg gecharmeerd van de negentienjarige Ier. Toch blijft hij dus nog langere tijd bij Brighton. In de zege op Ajax donderdagavond mocht Ferguson invallen, maar hij scoorde niet. In de Premier League maakte de spits al vijf goals in elf wedstrijden. Vorig seizoen scoorde Ferguson op achttienjarige leeftijd al zestien goals in 34 officiële wedstrijden.

Trainer Roberto de Zerbi is dan ook dolgelukkig met de verlenging van Ferguson. "Hij verdient dit nieuwe contract en hij heeft een geweldige toekomst voor zich." Ook technisch directeur David Weir is in zijn nopjes. "Hij is een briljant en jong talent en we zijn heel blij voor hem. Hij heeft laten zien wat hij kan voor zijn club en voor zijn land. We kijken er naar uit om het seizoen af te maken met Ferguson in de punt van de aanval."