Cocu over aanpak bij Vitesse

Cocu komt met eigen aanpak voor malaise bij Vitesse: 'Komt veel harder aan'

10 november om 15:40

Phillip Cocu bevindt zich met Vitesse in een voor hem onwennige situatie en dus moet hij voor hem onwennige methodes toepassen. De coach staat met zijn ploeg Vitesse onderaan de Eredivisie en die positie wil de huidige trainer koste wat kost omdraaien.

"Soms is het noodzakelijk om hard te zijn", vertelt Cocu over zijn werkwijze in gesprek met de NOS. Met schreeuwen denkt de coach echter dat hij op dit moment de spelers niet kan bereiken. "Als je niets zegt, terwijl je normaal gesproken heel veel zegt, kan dat harder aankomen." Vitesse ging afgelopen weekend kansloos met 5-1 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Dit weekend wacht een thuisduel tegen sc Heerenveen.

Cocu gelooft meer in het individueel praten met spelers en de tactische ommekeer, in plaats van het harde schreeuwen. "De dag daarna analyseerden we de wedstrijd tegen Go Ahead en heb ik met sleutelspelers en de hele groep gesproken. Als je zo'n wedstrijd speelt, is het heel makkelijk om te zeggen: 'Zo, die vergeten we en op naar de volgende'. Maar daar geloof ik niet zo in."