Zerrouki en Salah-Eddine over Marokko-keuze

Jong Oranje-speler twijfelt over keuze voor Marokko: 'Moet ik dan gaan overleggen'

10 november om 16:01

Anass Salah-Eddine weet nog niet of hij voor Nederland of Marokko uit wil komen. De vleugelverdediger van Ajax speelde in alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje, maar mag nog altijd de keuze maken voor de Leeuwen van de Atlas als die hem een belletje geven.

"Ik heb er nog niet over nagedacht", vertelt Salah-Eddine bij Kick 't Met van Ziggo Sport over zijn keuze. "Maar het gaat een hele moeilijke keuze zijn. Ik heb natuurlijk alle jeugdelftallen van Nederland vertegenwoordigd, maar als ik de keuze heb om voor Marokko te kiezen, dan moet ik gaan overleggen. Dat Marokko die halve finale van het WK haalde was echt heel mooi. Ik heb echt zitten genieten."

Salah-Eddine werd vorig jaar uitgeleend aan FC Twente. Een prachtig jaar waar hij ook werd herenigd met vriend Ramiz Zerrouki. "We hebben nog steeds een groepsapp ook met de jongens van FC Twente van vorig jaar. Ik spreek die jongens nog steeds dagelijks. Onder andere Mees Hilgers, Joshua Brenet, Issam El Mach en Denilho Cleonise (inmiddels RKC Waalwijk). We hebben het daar zo erg naar ons zin gehad en dat trainingskamp in Costa Rica was echt geweldig."