Leeds-uitblinker Pascal Struijk onder het mes na blessure aan de rug

Wéér een Nederlandse verdediger in de lappenmand: uitblinker valt weg bij Leeds

11 november om 14:55
Laatste update: 11 november om 14:56

Pascal Struijk staat voorlopig buitenspel door een vervelende blessure aan zijn rug. De Nederlandse centrale verdediger verkeerde in goede vorm bij Leeds United, maar moet geopereerd worden. Dat werd vrijdag bevestigd door Leeds-manager Daniel Farke.

De 24-jarige linkspoot is daarmee de volgende Nederlandse verdediger die in de lappenmand terechtkomt. Eerder raakten Jurriën Timber, Sven Botman, Matthijs de Ligt en Micky van de Ven ook al geblesseerd. Struijk speelde de afgelopen weken erg sterk in de Championship. Farke gaf tijdens een persmoment uitleg over de situatie van de Nederlander. "De afgelopen maanden had hij last van een hernia. De laatste wedstrijd was erg pijnlijk voor hem, daarom hebben we besloten om hem naar Londen te sturen voor een operatie."

Doordat de Nederlander onder het mes moet, zal hij even uit de roulatie zijn. Al is de verwachting dat het herstel niet al te lang zal duren. "We hopen hem na de interlandperiode weer terug te hebben. Al is het nog vroeg om een datum op zijn terugkeer te plakken", aldus Farke.

De trainer van Leeds baalt ontzettend van de blessure van Struijk. "Hij was erg goed in vorm, zelfs toen hij met deze problemen kampte. Ik hoop dat we hem niet te lang hoeven missen." Struijk speelde dit seizoen alle Championship-duels met Leeds de volledige negentig minuten. Hierin scoorde hij één keer.