Vitesse dieper in crisis na nederlaag tegen Heerenveen

Vitesse dieper in crisis: tiental Arnhemmers verliezen van Heerenveen

11 november om 22:57

SC Heerenveen heeft Vitesse dieper in het moeras geduwd. De Friezen wonnen met 1-3 op bezoek bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Ook de druk op Phillip Cocu zal daardoor verder toenemen.

Vitesse werd een week geleden van de mat geveegd door Go Ahead Eagles (5-1) en had daardoor wat recht te zetten. Million Manhoef zette de intenties al na vier minuten kracht bij. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en haalde heerlijk uit: 1-0. De Arnhemse voorsprong bleef niet heel lang staan. Op aangeven van Ché Nunnely rondde Pelle van Amersfoort af. Vitesse haalde wel zonder verdere schade de rust, omdat Eloy Room een inzet van Simon Olsson van dichtbij verijdelde.

In de tweede helft was Room weer belangrijk. Ditmaal voorkwam hij een zeker lijkende goal van Luuk Brouwers, die even later ook nog in het zijnet schoot. De opgave van het geplaagde Vitesse werd na een uur spelen nog wat moeilijker. Marco van Ginkel ging, ogenschijnlijk per ongeluk maar wel in kansrijke positie, op de hak van Braude staan. De aanvoerder kon met een rode kaart de kleedkamers opzoeken. 

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor Vitesse. Melle Meulensteen hield Brouwers vast en kreeg een penalty tegen. Anas Tahiri benutte het buitenkansje en tekende voor de 1-2. Heel even mocht Vitesse toch nog hopen op een resultaat, maar Andries Noppert tikte een harde volley van Kozlowski nog net onder de lat vandaan. Ion Nicolaescu strooide daarna nog wat zout in de Arnhemse wond.

Vitesse verkeert in crisis en blijft met acht punten de hekkensluiter van de Eredivisie. De witte zakdoekjes waren dan ook zichtbaar in het Gelredome. Heerenveen neemt wat afstand van de degradatiezone en heeft nu dertien punten.