Bosz slaat terug naar Mossou: 'Mensen weten niet waar ze het over hebben'

Bosz slaat terug naar Mossou: 'Mensen weten niet waar ze het over hebben'

12-11-2023 12:15
185

Peter Bosz pareert de kritiek van Sjoerd Mossou over de deelname van beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. Volgens de trainer van PSV hebben de verslaggever van het Algemeen Dagblad en andere criticasters hun feiten niet op orde.

Bosz noemde het 'belachelijk' dat spelers als Armando Obispo en Mauro Júnior na lang blessureleed geen wedstrijdritme mogen opdoen bij Jong PSV, omdat ze te oud zijn. Hij vindt het onvoorstelbaar dat de Eerste Divisie-clubs dat tegen kunnen houden. Mossou reageerde in zijn column als door een adder gebeten: volgens hem is er sprake van schaamteloos preken voor eigen parochie. 'Het maakt nogal een verschil namelijk: op maandagavond tegen Mauro Júnior, Obispo of pakweg een herstellende Johan Bakayoko spelen, of op vrijdag tegen Jesper Uneken en Julian Kwaaitaal', oordeelde hij.

Wedden

Meer odds

Maar Bosz weerlegt die uitspraken. "De mensen die daar iets over gezegd hebben, die weten niet waar ze het over hebben", begint hij zondag bij ESPN. "Er is onderzoek gedaan in de tijd dat ik nog in Nederland trainer was, in de tijd dat er dus nog oudere spelers mee mochten doen: wat is nou het resultaat op het moment dat er eerste elftal-spelers meedoen ten opzichte van de jonge jongens? Toen bleek dat er meer punten gehaald werden met die jonge jongens. Dus het argument dat het competitievervalsing is, want je zal maar net tegen zo’n ploeg moeten, is dus niet waar. Mensen weten niet waar ze het over hebben. Ze moeten eerst maar eens kijken wat dan die feiten zijn."

Het verwijt dat hij voor eigen parochie preekt, bestrijdt Bosz met klem. "Dat hoef ik helemaal niet. Het gaat mij om het Nederlandse voetbal. Daarom heb ik dat gezegd." Had hij hetzelfde gezegd als hij trainer van NAC Breda was? "Ja. Ik vind dat het voor het Nederlandse voetbal gewoon beter is."