Bosz windt zich op bij PSV: 'Dat snappen KKD-clubs gewoon niet'

10 november 2023 om 15:35

Peter Bosz windt zich op over het feit dat spelers als Mauro Júnior en Armando Obispo geen wedstrijdminuten kunnen maken in de Keuken Kampioen. Na de persconferentie voor PSV - PEC Zwolle ging de trainer zelfs nog even door.

Mauro en Obispo waren langdurig uit de roulatie, maar zijn op de weg terug. De laatste fase van hun herstel - wedstrijdminuten maken - verloopt echter stroef, omdat de verdedigers te oud zijn voor de Keuken Kampioen Divisie. "Daardoor kunnen ze alleen in vriendschappelijke wedstrijden spelen..., begint Bosz, die zijn irritatie over de regel niet onder stoelen of banken steekt.

"Dat is helaas in Nederland: ze mogen niet meedoen bij Jong PSV. Belachelijk. Dat vind ik echt iets onvoorstelbaars. Dat de KKD-clubs dát tegen kunnen houden. Waar kunnen wij onze profs dan laten spelen? Het is óók in het belang van het Nederlandse voetbal dat die jongens minuten maken. KKD-clubs snappen gewoon niet dat al die spelers die hier worden opgeleid en het niet redden, uiteindelijk bij hen terechtkomen."