Feyenoord klimt naar tweede plaats na zege met weergaloze Timber

Feyenoord klimt naar tweede plaats na zege met weergaloze Timber

12-11-2023 18:41
278

Feyenoord is de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. De Rotterdammers versloegen AZ in eigen huis en worden daardoor de nieuwe runner-up na koploper PSV. Quinten Timber pakte een hoofdrol in de overwinning van Feyenoord. De Rotterdammers staan nu zeven punten achter PSV.

Coach Arne Slot verraste met een basisplek voor Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër speelde daarmee tegen zijn oude ploeg die hem eerder topscorer van de Eredivisie maakte. Ook Gernot Trauner begon in de basiself. AZ-coach Pascal Jansen verraste minder, hij begon met dezelfde elf namen als in de wedstrijd tegen Aston Villa. Dat duel werd helaas wel verloren donderdag.

Het spelbeeld werd al vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. Feyenoord hield het balbezit, domineerde en kreeg de kansen. AZ kon er maar niet inkomen en hobbelde zo’n beetje de hele wedstrijd achter de thuisploeg aan. Quinten Timber zorgde met een grandioze uithaal voor de eerste goal van de wedstrijd. De middenvelder kreeg eerder al een kans, maar schoot nu van afstand snoeihard raak. Ondanks zijn uitglijden bij het schot.

Na rust probeerde Jansen het met wissels en tactische woorden nog om te draaien, maar dat lukte niet. AZ kon maar geen vuist maken en speelde ook tegen een geweldige Timber. De middenvelder was bij elke kans van Feyenoord betrokken en raakte naast zijn goal ook nog een keer de paal en de lat. De Rotterdammers staan door de overwinning nu tweede in de Eredivisie. FC Twente staat derde en AZ zakt naar plek 4.