Koeman roept Dallinga op na wegvallen Ajax-tweetal

Koeman roept Dallinga op na wegvallen Ajax-tweetal

13-11-2023 19:01 Laatste update: 19:58
250

Thijs Dallinga maakt zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. Ronald Koeman heeft de 23-jarige spits opgeroepen voor de interlands tegen Ierland en Gibraltar. Ajax-aanvallers Steven Bergwijn en Brian Brobbey keren juist weer huiswaarts. Zij zouden niet fit genoeg zijn. 

De spits van Toulouse FC is opgeroepen als vervanger van Bergwijn en Brobbey. Dat duo blijkt na een medische check niet inzetbaar tijdens de komende interlands. Wat er precies aan de hand is met Bergwijn en Brobbey is nog niet bekend. Beide spelers kwamen zondag nog in actie in de uitwedstrijd tegen Almere City. Bergwijn werd na 67 minuten gewisseld, Brobbey speelde de hele wedstrijd. 

Het is de eerste keer dat Dallinga opgeroepen is voor het Nederlands elftal. De 23-jarige spits speelde al wel een aantal interlands in de jeugdteams van Oranje. Via FC Emmen, FC Groningen en Excelsior kwam Dallinga in Frankrijk bij Toulouse terecht, waar hij zijn ontwikkeling doorzet. In 58 officiële duels voor de Franse club scoorde hij 25 keer en gaf hij 5 assists. Zondag scoorde hij tegen Lille en vorige week was hij trefzeker in het Europa League-duel met Liverpool. 

Het Nederlands elftal speelt zaterdag in Amsterdam de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Drie dagen later, op dinsdag, wacht het laatste duel met Gibraltar.