Sneijder lyrisch over PSV'er: 'Ik zou hem bij Oranje boven Veerman verkiezen'

Sneijder lyrisch over PSV'er: 'Ik zou hem bij Oranje boven Veerman verkiezen'

13-11-2023 20:55
12

Wesley Sneijder is onder de indruk van de prestaties van PSV. De 134-voudig international geniet met name van het spel van Jerdy Schouten

Sneijder kijkt graag naar PSV, vertelt hij aan tafel bij Veronica Offside. "Met Schouten op het middenveld, die alleen maar vooruit kijkt en de mensen zoekt tussen de linies en ook een bal durft in te spelen. Dat vind ik juist zo mooi. Dus ja, ik kijk graag naar PSV."

"Kijk, hier ook", vertelt Sneijder terwijl beelden van de 1-0 van PSV tegen PEC Zwolle worden getoond. Jerdy Schouten had met een belangrijke pass een groot aandeel in de openingstreffer van de thuisploeg. "Hij draait hier zo weg. 'Hup', in één keer vooruit. Hij weet al waar de ruimte ligt en hij speelt hem in één keer vooruit. Dat verwacht je juist in het spel van Ajax te zien, maar dat gaat juist de andere kant op."

Of Schouten een basisplek in Oranje verdient, weet Sneijder nog niet. "Maar het is zeker terecht dat hij erbij zit. Het is niet dat hij het nu één weekend laat zien, hij laat het al vanaf het begin zien. Ook al een tijdje in Italië. Hij mag van mij best spelen. Ik zou hem boven Veerman kiezen, want hij is vaster aan de bal en maakt altijd de goede keuzes. Veerman heeft het in grote wedstrijden nog niet laten zien."

Dat PSV vooralsnog domineert in de eredivisie vindt Sneijder niet erg. "Wat kan mij het schelen dat ze telkens met 3-0, 4-0 winnen? Ik heb ze, als enige hier aan tafel, ook getipt als de kampioen. Ik geniet ervan."