Ajax-supersub Akpom vergeleken met Oranje-legende: 'Zie veel van hem in Chuba'

Ajax-supersub Akpom vergeleken met Oranje-legende: 'Zie veel van hem in Chuba'

14-11-2023 06:45
26

Ajax-aanvaller Chuba Akpom wordt door Noel Blake, zijn voormalig jeugdtrainer, vergeleken met Patrick Kluivert. Blake haalt in gesprek met Voetbal International een wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland aan.

Akpom zei na het duel met Almere City (2-2), waarin hij inviel als 'nummer tien', dat hij op die positie het best uit de voeten kan. Dat onderkent Blake, Akpoms trainer bij Engeland O19. "Ik herinner me een wedstrijd tussen Engeland en Nederland waarin Ruud van Nistelrooij de diepe spits was en Patrick Kluivert daaromheen zwierf", laat hij optekenen.

"Dat vond ik ongebruikelijk, maar de manier waarop Kluivert die wedstrijd speelde… Ik zag veel van hem in Chuba", aldus Blake. "Hij is sterk, maar technisch ook zeer begaafd. Hij is goed met zijn rug naar de goal, maar nog beter als hij van iets dieper moet komen. Ook bij ons maakte Chuba zo al de meeste doelpunten."

Bij Ajax werd Akpom aanvankelijk vooral als spits gebruikt. Blake geeft hoog op van de 28-jarige aanvaller, die na diverse verhuurperiodes in 2018 definitief vertrok bij Arsenal. "Ik was verbaasd dat Chuba zo vroeg vertrok bij Arsenal, want ik vond dat de juiste club voor hem. Soms kom je als speler op de verkeerde plek terecht. Een jonge speler moet zich goed genoeg en gewaardeerd voelen en vertrouwde mensen om zich heen hebben."