Perez verbaasd: 'Mensen gaan ervan uit dat hij vijftig à zestig miljoen oplevert'

Perez verbaasd: 'Mensen gaan ervan uit dat hij vijftig à zestig miljoen oplevert'

14-11-2023 07:26
90

Feyenoord-spits Santiago Gimenez wordt voorzichtig gelinkt aan een miljoenenstap naar een Europese topcompetitie. Kenneth Perez wil niet te hard van stapel lopen en plaatst zijn vraagtekens bij een eventuele toptransfer van 'de tweede spits van Mexico'.

In Voetbalpraat op ESPN wordt Gimenez in verband gebracht met Atlético Madrid. Perez trapt op de rem. "Waarom wordt er eigenlijk zo makkelijk gezegd dat hij wel bij Atlético Madrid en dat soort clubs eindigt? Hij is niet eens de eerste spits bij Mexico", stelt de Deen. "Mensen gaan er maar van uit dat hij vijftig of zestig miljoen euro moet opleveren en dat hij bij Atlético Madrid uitkomt."

Perez benadrukt dat Gimenez 'de tweede spits van Mexico' is. "Waarschijnlijk kunnen we concluderen dat zijn daadwerkelijke niveau ergens tussen topniveau, dat hij al heeft laten zien, en zijn bodemniveau zit. Dan vind ik het heel makkelijk om te zeggen dat hij op basis van dat gemiddelde niveau voor zestig miljoen euro naar Atlético gaat."

Met 'topniveau' wordt het niveau van Gimenez in het Champions League-duel van Feyenoord met SS Lazio (3-1) aangestipt. "Ik zie een goede spits die zich fantastisch heeft ontwikkeld.", aldus Perez. "Maar hij zit nu in een mindere periode en dan zie je ook wat zijn bodemniveau is."