'Besefmomentje' bij Oranje: 'Ik heb het gevoeld, ik ben één van hen'

'Besefmomentje' bij Oranje: 'Ik heb het gevoeld, ik ben één van hen'

14-11-2023 07:54 Laatste update: 07:55
6

Ian Maatsen is trots dat hij aan het grote Oranje heeft mogen ruiken. Deze interlandperiode laat bondscoach Ronald Koeman de multi-inzetbare Chelsea-speler links liggen.

Tijdens de interlandbreak in oktober meldde Maatsen zich aanvankelijk bij Jong Oranje, om vervolgens direct te horen dat hij werd doorgeschoven naar het Nederlands elftal. "Ik was verbaasd", laat de 21-jarige vleugelverdediger, die nu wel echt bij Jong Oranje zit, optekenen door De Telegraaf. "Dat was supermooi. Toen ik die open training meedeed, had ik zo'n besefmomentje dat ik Oranje had gehaald. Ik heb het nu gevoeld, aangeraakt, zeg maar."

"Ik sta hier nu en ben ook één van hen, dacht ik", aldus Maatsen. "Ik hoorde fans m'n naam roepen. Dat is geweldig, omdat ik natuurlijk nooit in Nederland (in de Eredivisie, red.) heb gespeeld. Dat mensen het dus wel in de gaten houden en toch weten wie ik ben, was iets moois. Ik ben gaan genieten en was mezelf, deed wat ik altijd moet doen."

Maatsen moet bij vlagen wennen aan de nieuwe werkelijkheid. "Dan ben ik in Engeland met mijn ouders uiteten en willen mensen een foto maken. Dat gebeurt ook in de supermarkt of wanneer ik m'n hond uitlaat. Dan zeg ik m'n ouders dat ik niet begrijp waarom. Ik vind het nog steeds apart, omdat ik in mijn ogen de dingen doe als ieder ander mens. Ze zeggen me dan dat ik er gewoon van moet genieten."