El Ghazi spant rechtszaak aan tegen oude werkgever Mainz

Update: El Ghazi vecht op 6 december in rechtbank ontslag bij Mainz aan

15 november 2023 om 17:25
Laatste update: 15 november 2023 om 17:25

Anwar El Ghazi spant volgens Duitse media een rechtszaak aan tegen FSV Mainz. De vleugelaanvaller is van mening dat hij onterecht ontslagen is door de Duitse club. 

Dat meldt de Duitse krant Allgemeine Zeitung, die beweert dat de aanvaller bij de arbeidsrechtbank van Mainz een ontslagbeschermingsclaim heeft ingediend tegen zijn voormalige werkgever. 

Het contract van El Ghazi werd verscheurd nadat de vleugelaanvaller op sociale media pro-Palestijnse berichten over de oorlog tussen Israël en Hamas had geplaatst. Na de post van El Ghazi volgde een periode van grote onduidelijkheid. Even leken de club en speler weer met elkaar in zee te gaan, maar uiteindelijk brak Mainz toch met El Ghazi, die zich niet kon vinden in een verklaring van zijn ex-werkgever. Nu sleept de ex-speler van onder meer Ajax en PSV de club voor de rechter. 

Volgens de NOS wordt El Ghazi bijgestaan door de Duitse arbeids- en sportadvocaat Alexander Bergweiler, die eerder al aangaf 'geen enkele verklaring te zien die niet onder de vrijheid van meningsuiting valt'.  Het contract van El Ghazi liep nog tot 2025.

Update: El Ghazi gaat op 6 december zijn ontslag bij Mainz 05 aanvechten. Dat meldt het ANP. Dat doet vleugelaanveller bij de rechtbank in Duitse stad. El Ghazi zal dan bijgestaan worden door sportadvocaat Alexander Bergweiler.