Van der Vaart: 'Brobbey speelt in vreselijk elftal'

Van der Vaart: 'Ik kreeg ook kritiek van Koeman, Sneijder stak middelvinger op'

15 november 2023 om 09:52

Rafael van der Vaart vindt dat er niet te veel ophef gemaakt moet worden over de kritiek van Ronald Koeman aan het adres van Brian Brobbey. De 109-voudig international spreekt zijn vertrouwen uit in de 21-jarige spits van Ajax.

Van der Vaart zag de uitspraken van Koeman over Brobbey een hoop consternatie veroorzaken. De voormalig spelmaker tilt er zelf niet te zwaar aan. 'Ik kreeg ooit ook kritiek van Koeman. We hebben zelfs ruzie gehad. Wesley ook, die stak zelfs zijn middelvinger een keer op. Maar je bent prof en je gaat weer door', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

'Het enige probleem voor Brobbey is dat hij in een vreselijk elftal speelt', gaat Van der Vaart verder. 'Ajax heeft een heel goede spits aan hem. Het zit niet mee met scoren, maar afronden kun je trainen. Het is nooit te laat. Hij speelt verder geweldig en moet alleen rustig worden voor de goal.'

Toch heeft Van der Vaart geen plek voor Brobbey in zijn ideale Oranje-aanval. 'Noa Lang, Cody Gakpo en Xavi Simons vormen de toekomst van Oranje. Ik heb het al vaker gezegd, die drie hebben heel veel potentie', stelt de ex-Ajacied.