Na kampioenschap met Ajax en AZ ook titel in Zweden: 'In Nederland harder gefeest'

Na kampioenschap met Ajax en AZ ook titel in Zweden: 'In Nederland harder gefeest'

16-11-2023 12:47 Laatste update: 12:47
20

In Nederland wordt na een landstitel meer feest gevierd dan in Zweden, weet Niklas Moisander als ervaringsdeskundige. De voormalig verdediger van AZ en Ajax kroonde zich vorig weekend met Malmö FF tot landskampioen van Zweden.

De 38-jarige Moisander werd in 2008/2009 (AZ) en in 2012/2013 en 2013/2014 (beiden Ajax) kampioen van de Eredivisie. Na een 0-0 gelijkspel tegen Halmstad kroonde de Fin zich met Malmö voor de tweede keer tot kampioen van Zweden. "Toen ik in Nederland kampioen werd, heb ik harder gefeest", zegt hij tegen ESPN.

"Malmö is net zoals Ajax", geeft Moisander aan. "Alle fans verwachten elk jaar dat je kampioen wordt, maar dat werden we vorig seizoen niet. Dit jaar was dus extra belangrijk, ook voor Champions League-kwalificatie. Dan is er na afloop vooral opluchting."

Een dagenlang feest zat er niet in bij Malmö. "We hebben alleen na de wedstrijd echt hard feestgevierd", zegt Moisander. "Het is hier niet zo dat je de stad ingaat en met allemaal mensen het kampioenschap viert. Jammer, want bij Ajax was het mooi op het Leidseplein."