Opvallende onthulling Van Praag: 'Voorstellen van AZ schuurden met wetgeving'

Opvallende onthulling Van Praag: 'Voorstellen van AZ schuurden met wetgeving'

18-11-2023 07:22
218

Michael van Praag heeft uitgelegd hoe de onderhandelingen met AZ over Alex Kroes uiteindelijk stukliepen. Volgens de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax deden de Alkmaarders voorstellen 'die schuren met de wetgeving en het arbeidsrecht'.

Van Praag maakte vrijdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering (AVA) bekend dat Alex Kroes definitief pas in maart 2024 zal beginnen als algemeen directeur. Tot groot onbegrip van Ajax trok AZ de stekker uit de onderhandelingen.

Van Praag deed samen met Louis van Gaal pogingen om tot een akkoord te komen met de Noord-Hollandse rivaal. De twee gingen langs in Alkmaar. "Wij hebben toen kennis genomen van de voorstellen die zij op tafel hebben gelegd. Onze juristen hebben die voorstellen getoetst en een aantal van die voorstellen bleken te schuren met onder meer de wetgeving en arbeidsrecht", legt de rvc-voorzitter uit, geciteerd door Ajax Showtime.

Ajax stelde voor om de juristen van beide clubs aan het werk te zetten, waarna de clubleidingen weer om tafel konden. "Dat wilde AZ niet", aldus Van Praag, die ook toelicht waarom Kroes niet aanwezig was bij de AVA. "Er is nogal wat commotie ontstaan over een boek over Ajax, waar Alex ook uitgebreid in voor komt. Vanochtend heb ik samen met Alex gezeten en hebben we besloten dat het verstandiger zou zijn als hij niet zou komen. Anders komen daar weer allemaal vragen over, terwijl we het hier hebben over het afgelopen boekjaar. We vinden dat het daarover moet gaan."