Klap voor Real Madrid: Vinícius pas in 2024 terug

Klap voor Real Madrid: Vinícius pas in 2024 terug, ster mist Spaanse Super Cup

18 november om 14:35

Vinícius Júnior komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Real Madrid. De 23-jarige aanvaller liep een blessure op tijdens het WK-kwalificatieduel van Brazilië met Colombia.

Vinícius ging tijdens de 2-1 nederlaag van de Goddelijke Kanaries al na 27 minuten naar de kant. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij een hamstringblessure heeft opgelopen, maakt Real Madrid bekend in een medische update. Diverse media melden dat Vinícius liefst tien weken aan de kant staat.

De absentie van Vinícius is een aderlating voor de Spaanse grootmacht. De dribbelaar was dit seizoen al goed voor zes goals en vier assists in dertien duels. 'Ik zal sterker terugkeren', schrijft Vinícius, die nog wel de assist gaf voor de vroege openingstreffer van Gabriel Martinelli, op X. Hij zal vermoedelijk pas in februari 2024 zijn rentree maken voor de Koninklijke.

Vinícius zal onder meer de strijd om de Spaanse Super Cup missen. Op 10 januari neemt Real Madrid het in de halve finale op tegen stadgenoot Atlético Madrid. Het mini-toernooi vindt wederom plaats in Saudi-Arabië. FC Barcelona en Osasuna zijn de andere deelnemers.

Real Madrid kreeg deze interlandperiode ook al slecht nieuws uit Frankrijk. Eduardo Camavinga staat de komende weken aan de kant na een botsing met Ousmane Dembélé tijdens de training van Les Bleus