Reijnders snoert criticasters de mond: 'Hoorde: hij komt toch op de bank'

Reijnders snoert criticasters de mond: 'Hoorde: hij komt toch op de bank'

18-11-2023 17:07
64

Tijjani Reijnders haalde na zijn transfer naar AC Milan motivatie uit de geluiden om hem heen. Veel mensen uit de omgeving van de Oranje-international dachten niet dat hij het ging schoppen tot basisklant.

Reijnders verruilde afgelopen zomer AZ voor Milan. "Trainer Stefano Pioli zocht een box-to-box-middenvelder. Toen ik tekende, hoorde ik gelijk de verhalen om me heen van mensen die zeiden: Die Reijnders komt toch gewoon op de bank", vertelt de middenvelder aan De Telegraaf. "Dat gaf me motivatie en thuis zei ik al: Ik ga ervoor zorgen dat dat niet gebeurt. Nu speel ik bijna iedere week een topwedstrijd."

Het gaat op 25-jarige leeftijd ineens snel met Reijnders. Intussen is hij amper meer weg te denken uit de basis van Oranje. Reijnders stelt dat zeker één international boven hem in de pikorde staat. "Om Frenkie de Jong kan niemand heen. Hij staat hoger in de hiërarchie. Niet zo gek als je ziet wat hij allemaal heeft laten zien bij Ajax, FC Barcelona en Oranje. Het is aan mij om op zijn niveau te komen."

"De tweede helft bij Ierland speelden we samen op het middenveld. Nee, ik hoefde niet te wennen en andersom ook niet", aldus Reijnders. "Het ging vrij eenvoudig. Wie er nog meer spelen zoals ik? Ja, Quinten Timber. En Ryan Gravenberch kan het. Verder zie ik niet echt zo'n type."