Kraay ziet worsteling in Nederlands elftal: 'Hij wil zó graag in Oranje...'

Kraay ziet worsteling in Nederlands elftal: 'Hij wil zó graag in Oranje...'

20 november - 15:24
61

Xavi Simons wil zich té graag laten zien in het Nederlands elftal, vermoedt Hans Kraay junior. De spelmaker, die het hele seizoen al excelleert bij RB Leipzig, heeft na tien interlands nog altijd niet gescoord voor Oranje.

Simons deed in het shirt van Nederland al negentien doelpogingen, allen zonder resultaat. De enige speler die deze eeuw meer doelpogingen moest wachten op zijn eerste goal, is Steven Berghuis (25). "De vorm die hij bij PSV had, heeft hij moeiteloos doorgetrokken bij RB Leipzig. Maar hij wil zó graag in Oranje...", zegt Kraay bij ESPN.

"Misschien kun je ook té graag willen… Ik weet niet of dat kan. Maar ik heb soms de indruk dat hij iets te geforceerd een dribbel afmaakt", gaat Kraay verder. "Hij kan heel boos kijken, maar in potentie heeft hij het gewoon. Koeman wilde het niet weten, dat hij in het Nederlands elftal minder speelde. Maar Xavi Simons speelt wat minder in het Nederlands elftal", aldus de analist. "Dat kan niet lang duren, iedereen zal de Simons zien van PSV en Leipzig. Maar die is er nu nog niet."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!