Spalletti blij na behalen EK met Italië

Opluchting bij Italië is groot na EK-plaatsing: 'Nu begint het plezier'

21 november om 08:44

Luciano Spalletti is zeer opgelucht na het doelpuntloze gelijkspel tegen Oekraïne. De bondscoach van Italië wist zich na een spannend duel te kwalificeren voor het EK 2024 en kan nu vooruit kijken.

"Het belangrijkste is gedaan", zegt Spalletti na de wedstrijd tegen RAI Sport. "We speelden een goede wedstrijd, in de eerste helft waren er veel kansen om het resultaat veilig te stellen." De doelpunten bleven echter achterwege en daardoor werd het nog billenknijpen voor de Azzurri. "De wedstrijd werd erg fysiek en ging in de eindfase niet meer om voetbal. We wilden blijven aanvallen, maar Oekraïne heeft een goed team en bracht ons bijna in de problemen", aldus de keuzeheer.
 
Na het laatste fluitsignaal nam de bondscoach uitgebreid de tijd om zijn selectie en staf een schouderklopje te geven voor het behalen van de eindronde in Duitsland. "Nu gaat het niveau omhoog. Nu begint het plezier", besluit Spalletti.

Italië is nu zeker van een plek in Pot 3 bij de EK-loting. In diezelfde Pot zit ook Oranje, waardoor de twee landen elkaar niet kunnen tegenkomen in de groepsfase.