Woeste Dest biedt excuses aan: 'Onacceptabel, egoïstisch, onvolwassen'

Woeste Dest biedt excuses aan: 'Onacceptabel, egoïstisch, onvolwassen'

21-11-2023 09:01
76

Sergiño Dest heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkelijke rode kaart tegen Trinidad en Tobago. De PSV-back kreeg in het CONCACAF Nations League-duel van de Verenigde Staten binnen één minuut twee keer geel wegens het wegschieten van de bal en aanhoudend commentaar op de arbitrage.

Amerika leidde met 0-1 toen Dest rood kreeg. De wedstrijd tegen Trinidad werd met 2-1 verloren. Hoewel Team USA deze nederlaag kan slikken om zich te plaatsen voor de Copa América en de halve finales van de Nations League, werd de kwalificatie ontsierd door het moment van Dest. "Hij liet een aantal jongens extra werk doen en dat is onvergeeflijk. Dit was duidelijk niet het goede antwoord van Sergiño", reageerde bondscoach Gregg Berhalter na afloop.

Tekst gaat verder onder te tweet.

Via social media verontschuldigt Dest zich voor zijn gedrag. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, de staf, de fans en het hele land', begint de PSV'er zijn betoog. 'Het was onacceptabel, egoïstisch en onvolwassen. Ik heb mijn team in de steek gelaten! Het is iets waar ik van moet leren. Het zal niet nog eens gebeuren!', verzekert Dest.

In juni werd Dest ook al met een rode kaart van het veld gestuurd tijdens een interland van Amerika. Door de 3-0 thuiszege op Trinidad kon de VS een 2-1 nederlaag hebben om zich te plaatsen voor de Copa América. Het toernooi begint volgend jaar juni en wordt afgewerkt in de Verenigde Staten. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergiño Dest (@sgd_2)