PSV'er stevent af op transfervrij vertrek: 'Gaan we op later moment over praten'

PSV'er stevent af op transfervrij vertrek: 'Gaan we op later moment over praten'

23-11-2023 08:10 Laatste update: 11:38
48

André Ramalho gaat mogelijk in de winterstop nadenken over zijn toekomst bij PSV. De Braziliaanse verdediger heeft in Eindhoven een aflopend contract, maar weet nog niet of hij ook na dit seizoen nog in het Philips Stadion speelt. 

Ramalho is inmiddels 31, maar denkt absoluut nog niet aan een voetbalpensioen, zo vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Ik wil nog jaren door, al besef ik ook wel dat het onderhand tijd is om na te denken wat er na het voetbal allemaal kan. Nu is daarvoor niet het moment en focus ik me op alle wedstrijden die gaan komen", aldus de stopper, die die beslissing nog even voor zich uitschuift. "Misschien dat ik in de winterstop over de verdere toekomst nadenk."

Wedden

Meer odds

Of die toekomst in Eindhoven ligt, weet hij nog niet. "Dat wachten we rustig af. Mijn contract loopt nog door tot het einde van het seizoen en we staan voor een cruciale periode. Daar gaan we op een later moment wel over praten." Ramalho streek in de zomer van 2021 neer bij PSV, dat hem overnam van RB Salzburg. Tot dusver speelde hij 103 officiële duels voor de Eindhovenaren. 

Ooit wil hij weer terugkeren naar Brazilië, waar hij op 16 februari 1992 het levenslicht zag. "Ik ben al vroeg in mijn leven naar Europa gekomen en heb daardoor weinig in Brazilië gespeeld, maar dat is allemaal voor de verre toekomst. Ik gun het mijn zoon en dochter straks vooral dat ze altijd in de buurt van hun familie kunnen zijn. In mijn jeugd mocht ik zelf ook ervaren hoe heerlijk dat is. De oudste is nu ruim een jaar en de jongste een paar maanden. Er zit heel weinig leeftijdsverschil tussen en dat vinden mijn vrouw en ik geweldig, omdat ze echt als maatjes kunnen opgroeien."