Door City gewild Ajax-talent wil onder één voorwaarde verlengen: 'Klaar voor'

Door City gewild Ajax-talent wil onder één voorwaarde verlengen: 'Klaar voor'

23-11-2023 13:16 Laatste update: 14:49
52

Gabriel Misehouy staat er nog steeds voor open om zijn aflopende contract bij Ajax te verlengen, maar hij wil wel een goed plan van de club. Dat vertelt het achttienjarige talent aan Ajax Life. Ook gaat hij in op de interesse van Manchester City.

De onderhandelingen tussen Ajax en Misehouy leverden tot dusver nog geen succes op, waardoor de Premier League-kampioen zijn kans schoon ziet. "Dat zo’n topclub interesse heeft, is mooi. Maar ik heb altijd gezegd dat het mijn droom is bij Ajax te blijven. Ik wil alleen een duidelijk plan hebben", reageert de aanvallende middenvelder.

Misehouy weet dat de bal ook deels bij hemzelf ligt. "Gelukkig zijn er nu gesprekken met de club, over mijn toekomst en het plan dat er voor mij ligt. Als dat duidelijk is, ben ik zeker bereid bij te tekenen. Ik speel hier al elf jaar. Ajax is mijn huis."

De spelmaker bestrijdt de berichten dat hij niet geduldig genoeg is. "Ik hoor vaker geluiden dat ik niet geduldig ben. Ik weet van mezelf dat dit niet waar is. Ik vind het haast, hoe moet ik dat zeggen...? Een belediging, ja. Mijn ouders komen uit Ghana. Daar is de cultuur heel erg dat je geduldig moet zijn en dat je moet delen. Dat is bij ons thuis ook heel belangrijk. Dus aan mijn geduld ligt het niet."

Toch geeft Misehouy wel toe dat het soms frustrerend is dat hij geen kansen krijgt in Ajax 1. Vrienden als Silvano Vos, Ar’jany Martha en Amourricho van Axel Dongen maakten wel hun debuut. "Ik weet gewoon wat ik kan en dat ik er klaar voor ben. Ik wil alleen een kans krijgen om het te laten zien.”