Crisis bij FC Groningen: 'Wie heeft er waarde in onze selectie? Ik zie niemand'

Crisis bij FC Groningen: 'Wie heeft er waarde in onze selectie? Ik zie niemand'

24-11-2023 11:14 Laatste update: 12:31
53

FC Groningen is 'stuurloos'. Die conclusie trekt John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen. Na de eerste degradatie in 27 jaar tijd heeft de club het lek nog niet boven gekregen.

Een halfjaar na de afzink uit de Eredivisie staat Groningen op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. "We hadden verwacht dat we nu wel bij de top-drie zouden staan", sombert De Jonge in gesprek met Trouw.

De supportersvoorman heeft sterke twijfels over de kwaliteit van de huidige spelersgroep, waarmee trainer Dick Lukkien moet werken. "Wie heeft er waarde in onze selectie? Ik zie nu niemand lopen die een miljoenenbedrag kan opleveren. En als we dit seizoen niet promoveren, dan zitten we dadelijk weer in de slechte financiële situatie waar we eerder in zaten en dan ook nog eens een niveau lager. Dat is desastreus."

Na het vertrek van meerdere commissarissen en de aangekondigde breuk tussen Groningen en algemeen directeur Wouter Gudde is Groningen stuurloos geworden, constateert De Jong. "Want als een directeur zegt aan het eind van het seizoen te stoppen, of misschien eerder, ontstaat er natuurlijk een dynamiek."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!