De Boer ziet één speler van Feyenoord worstelen: 'Raakte misschien twee ballen'

De Boer ziet één speler van Feyenoord worstelen: 'Raakte misschien twee ballen'

28-11-2023 22:06
30

Ronald de Boer vindt dat de eigen goal van Lutsharel Geertruida er 'verschrikkelijk' uit zag. Door het ongelukkige moment van de verdediger, staat Feyenoord met 0-1 achter tegen Atlético Madrid. De Boer ziet ook dat Santiago Gimenez weinig in het stuk voor komt.

"Ik vond Feyenoord beter in Madrid, met meer controle", zegt De Boer bij Ziggo Sport, in de rust van Feyenoord - Atlético. "Ze begonnen zoals Slot wilde: met Minteh aan de buitenkant, die zijn snelheid gebruikte. Het had zomaar ook 1-0 voor Feyenoord kunnen staan, maar je zit met een lullige tegengoal..."

Vervolgens zoomt De Boer in op de eigen treffer van Geertruida. "Die bal ploft een beetje op de vijf meter. Je kan zeggen: Bijlow, kom uit. Maar ik vind dat dat eigenlijk niet haalbaar is, terwijl Geertruida goed zag dat hij hem kon laten gaan. Dan wordt het gewoon een achterbal. Maar de bal komt ongelukkig op de knie van Geertruida terecht, dat ziet er verschrikkelijk uit. Het was echt domme pech."

"Daarna ging Atlético in een keer met tien man achterin staan, daar is het heel moeilijk doorheen komen", zegt De Boer, die Gimenez ook zag worstelen. "Gimenez zie je dan ook niet, die raakte misschien twee ballen. Ik zou ook willen dat er in de tweede helft wat meer mensen om hem heen komen, zodat hij kan profiteren van de aandacht die uitgaan naar anderen. Stengs staat bijvoorbeeld bijna niet op 10, terwijl hij daar wel speelt. Dan moet iemand anders dat doen."