Balende Slot: 'Deze tegengoals passen bij ons Champions League-seizoen'

Balende Slot: 'Deze tegengoals passen bij ons Champions League-seizoen'

28-11-2023 23:44 Laatste update: 29-11-2023 07:34
43

Arne Slot vindt dat Feyenoord en Atlético Madrid elkaar weinig ontliepen in De Kuip, maar de Rotterdammers staan wel met lege handen. De trainer denkt dat zijn ploeg nog wat kan leren van de gehaaide Spanjaarden.

Atlético kwam dinsdag een stuk beter voor de dag dan in Madrid, maar daar wil Slot het mindere optreden van Feyenoord niet alleen aan ophangen. "Dat zou iets te makkelijk zijn. Maar ik vond ze wel goed, moet ik eerlijk zeggen", reageert de oefenmeester bij RTL7. "Ze konden elkaar makkelijk vinden. Atlético had ook veel meer rust toen ze de bal veroverden dan wij. Wij schoten ballen weg en waren een beetje paniekerig."

Wedden

Meer odds

De Spanjaarden werden bovendien in het zadel geholpen door ongelukkige eigen doelpunten van Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez. "Deze tegengoals passen wel bij ons Champions League-seizoen, zou ik bijna willen zeggen", oordeelt Slot. "Twee keer een standaardsituatie, twee eigen goals. En die andere was of een wereldgoal of een geluksgoal", doelt hij op de bal van Mario Hermoso.

Feyenoord was zelf een stuk minder gelukkig voor het Madrileense doel. "Ik denk dat we op de juiste momenten niet toe hebben geslagen. Dat vergeet je bijna. Dan zit het dus al met al best dicht bij elkaar, alhoewel ik Atlético veel beter vond dan de vorige keer. Als je het resultaat even wegdenkt en je kijkt naar de kansen, dan zat er niet heel veel tussen. Maar het is duidelijk niet zo dat we ze hier onder de voet hebben gelopen."

Door de nederlaag speelt Feyenoord na de winter in de Europa League. "Ik denk dat we het vooral hebben weggegeven in de uitwedstrijden tegen Atlético en Lazio. Als je beter bent, moet je op dit niveau resultaat halen. De ploeg waartegen we vanavond spelen, is een prachtig voorbeeld: die hoeven niet altijd beter te spelen om een resultaat te behalen. Dat heeft ook met hun manier van verdedigen te maken. Als je ziet dat wanneer we doorkomen, ze altijd rustig blijven, toch weer de bal blokken en nooit een domme overtreding of eigen goal maken… Dat is ook kwaliteit."

Feyenoord zal de zinnen moeten verzetten. Is Europa League een vies woord? "Nou, vorig jaar hebben we een fantastische campagne gehad, met de kwartfinale, terwijl we eigenlijk al dachten dat we in de halve finale stonden. Dat is ook een mooi toernooi, maar als je mag kiezen, is het wel duidelijk wat je liever speelt."