Avond vol frustraties voor Feyenoord: 'Dan krijg je weer zo'n klotegoal tegen'

Avond vol frustraties voor Feyenoord: 'Dan krijg je weer zo'n klotegoal tegen'

29-11-2023 08:45
80

Mats Wieffer spreekt na het verlies tegen Atlético Madrid van een frustrerende avond voor Feyenoord. De middenvelder trekt bovendien een harde les uit het voetballen op Champions League-niveau. 

Het grote verschil met de wedstrijd in Madrid volgens Wieffer? "Ik vond Atlético beter spelen, aan de bal ook. Als je ziet wat we dan tegenkrijgen... twee eigen goals en een wereldgoal. Dan is het alsnog heel frustrerend voor ons. Justin pakt nog een aantal goede ballen. Er zat meer in misschien, maar al met al was het frustrerend voor ons", vertelt de middenvelder van Feyenoord bij RTL 7. "Wij probeerden overal één-op-één en je zag dat Antoine Griezmann veel ging zwerven, daar hadden we het moeilijk mee."

Wieffer scoorde in de 77ste minuut uit een hoekschop. "We zijn zeker bezig met verschillende standaardsituaties. Dit was niet zo'n getrainde, maar uiteindelijk ging hij erin en dan denk je dat er nog wat kan gebeuren, maar dan krijg je weer zo'n klotegoal tegen, zo'n eigen goal. Dan wordt het vrij lastig, ja."

Een aantal lessen nemen de Rotterdammers mee naar de Europa League. "Dat je goed kan voetballen, maar dat als je even niet oplet de bal er zo in ligt. Daar moeten we van leren. Als je kijkt naar de doelpunten die we de afgelopen wedstrijden tegen hebben gekregen, zijn het vaak onnodige goals. Laat ik het zo zeggen."

Wieffer richt zijn blik nu op de topper tegen PSV. "Ja zeker, dan moeten we er weer staan. Dat wordt ook een mooie wedstrijd. We gaan ons klaarmaken."