Arsenal maakt PSV-feest compleet met monsterzege: CL-overwintering een feit

29-11-2023 22:53 Laatste update: 22:55
160

PSV heeft woensdagavond de perfecte avond beleefd. De Eindhovenaren wonnen zelf met 2-3 van Sevilla, waarna Arsenal moest winnen van RC Lens om overwintering in de Champions League veilig te stellen. The Gunners hebben meegewerkt aan het feestje van PSV: het werd 6-0 in het Emirates Stadium.

Het onmogelijke voltrok zich eerder op de woensdagavond, toen PSV in Andalusië een 2-0 achterstand omdraaide en met 2-3 won. De ploeg van Peter Bosz zat op dat moment in de wachtkamer, hopend dat Arsenal in eigen huis zou gaan winnen van Lens. Lang zat PSV niet in spanning. Binnen het kwartier kwamen de Engelsen op voorsprong via Kai Havertz, waarna Gabriel Jesus in minuut 21 al de marge verdubbelde.

Lens was rijp voor de slacht en Arsenal ging op dezelfde voet verder. Via Bukayo Saka, Gabriel Martinelli en Martin Ødegaard stond er voor rust (!) al 5-0 op het scorebord. Een feestavond voor Arsenal, dat met vijf verschillende doelpuntenmakers de kleedkamer opzocht. In het tweede bedrijf deden The Gunners het rustiger aan en werd Lens gespaard. De ruststand leek tevens de eindstand te worden in Noord-Londen, maar in de slotfase kwam er nog één goal bij. Jorginho benutte een strafschop en maakte er 6-0 van.

Dus kan PSV zich opmaken voor Champions League-voetbal na de winterstop. De Eindhovenaren eindigen achter groepswinnaar Arsenal als tweede in Groep B. Op 12 december spelen de Eindhovenaren de laatste groepswedstrijd, in eigen huis tegen Arsenal. De achtste finales worden in februari en maart 2024 afgewerkt.