De Wit moet plaatsmaken bij AZ, Jansen legt uit: 'Vond hij vervelend om te horen'

De Wit moet plaatsmaken bij AZ, Jansen legt uit: 'Vond hij vervelend om te horen'

30-11-2023 18:42
2

AZ-trainer Pascal Jansen heeft donderdagavond voorafgaand aan het duel met Zrinjski Mostar uitgelegd waarom hij voor Djordje Mihailovic kiest in plaats van Dani de Wit. Eerstgenoemde vervangt Sven Mijnans, tot grote teleurstelling van De Wit. De trainer van de Alkmaarders blikte ook nog kort terug op het eerdere Conference League-duel tegen de Bosnische club, die voor AZ in een drama eindigde. 

"Irritant, vervelend, je kan het allerlei namen geven", aldus Jansen, die terugblikt op de bizarre wedstrijd van 21 september, waar AZ een 0-3 voorsprong uit handen gaf. "Het is gepasseerd. Vandaag treffen we ze weer. Dan gaan we proberen de zaak weer recht te zetten en te laten zien dat we de betere ploeg zijn, om zo vervolgens hopelijk weer een goede situatie in de groep creëeren."

Deze week ging het bij AZ veel over de blessure van Mijnans, die er voorlopig uitligt. De aanvallende middenvelder viel afgelopen zondag tegen FC Volendam (3-0) uit, waarna Mihailovic binnen de lijnen werd gebracht. Donderdagavond krijgt hij opnieuw het vertrouwen. "Het zit het met name in het voetballende deel van het middenveld. Het is nu toch iets meer combinatie gericht, iets meer creativiteit. Dani is ijzersterk in de eindfase, maar we hebben ook gezien omdat we op de flanken wat moeizaam doorkomen, het ook door het midden moeten kunnen zoeken, daar passen deze jongens net iets makkelijker bij", licht Jansen toe. 

De Wit was niet blij toen zijn trainer hem de vervelende boodschap gaf. "Hij vond het vervelend toen ik het hem vertelde zaterdag. Hij speelt al hartstikke lang voor AZ, en is belangrijk geweest. Maar soms komen er momenten dat je ook andere keuzes moet maken."