Parool ontdekt 'mysterie' bij Ajax: 'Extern adviseur Van Gaal geen officieel lid'

Parool ontdekt 'mysterie' bij Ajax: 'Extern adviseur Van Gaal geen officieel lid'

01-12-2023 07:39 Laatste update: 09:02
50

Extern adviseur Louis van Gaal is geen lid van de vereniging Ajax. Dat meldt Het Parool vrijdag na onderzoek. De oud-coach die alles won met Ajax, is dus ook geen officieel erelid van de Amsterdamse vereniging.

Volgens de krant is het een 'mysterie' waarom Van Gaal geen lid is bij de vereniging Ajax. De oud-trainer is op dit moment extern adviseur van de raad van commissarissen. Voorzitter van de bestuursraad, Ernst Boekhorst, vertelt dat de club actie zal ondernemen. "De vereniging kent een aantal procedures als het gaat om het lid worden. De bestuursraad zal dan ook met inachtneming van die procedures aandacht schenken aan het feit dat Louis van Gaal momenteel geen lid is."

Van Gaal is volgens de ochtendkrant wel ooit lid geweest van Ajax. In 2000, toen de club honderd jaar bestond, werd de oud-trainer als lid van de Amsterdammers opgenomen. Daarna lijkt dat lidmaatschap op een of andere manier ongedaan gemaakt. De vereniging Ajax bestaat op dit moment uit zo'n 800 leden en 51 ereleden. Onder andere commissarissen Michael van Praag en Leo van Wijk zijn erelid, Van Gaal dus niet.

De vereniging is bij Ajax ook grootaandeelhouder van de club. Volgens Het Parool zou Van Gaal zelf ook niet weten waarom hij geen officieel lid is van zijn huidige werkgever.