'Minteh maakt indruk op Newcastle: verhuur aan Feyenoord mogelijk afgebroken'

'Minteh maakt indruk op Newcastle: verhuur aan Feyenoord mogelijk afgebroken'

01-12-2023 15:06 Laatste update: 16:15
41

Newcastle United overweegt serieus om Yankuba Minteh vervroegd terug te laten keren van zijn verhuurperiode bij Feyenoord. Als The Magpies overwinteren in de Champions League of Europa League, dan is de kans groot dat ze aankloppen in Rotterdam, meldt The Telegraph.

Newcastle United wordt al weken geplaagd door blessures. Manager Eddie Howe miste deze week liefst dertien spelers tijdens het bezoek aan Paris Saint-Germain (1-1). De Premier League-club overweegt in januari de transfermarkt op te gaan, maar door de financiële regels zijn de mogelijkheden beperkt. Minteh lijkt daardoor het ideale alternatief.

Volgens The Telegraph is de terugkeer van de negentienjarige Gambiaan deze week besproken op St. James' Park. Newcastle is onder de indruk van zijn ontwikkeling bij Feyenoord, waarvoor hij in veertien officiële duels drie keer scoorde en twee assists gaf.

De Engelsen namen hem afgelopen zomer voor acht miljoen euro over van Odense BK en stalden hem direct bij de Eredivisie-kampioen. Er wordt nu serieus overwogen wat het beste is: hem terughalen of meer vlieguren laten maken in De Kuip.

Mocht Newcastle besluiten dat ze Minteh terug willen halen, dan moet Feyenoord nog wel medewerking verlenen. In het huurcontract werd geen 'terughaal'-optie opgenomen en de Rotterdammers betaalden bovendien een huursom. Door de goede relatie tussen beide clubs hebben The Magpies echter hoop dat een compromis gesloten kan worden.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!