'PSV verkleint gat met Ajax en maakt plannen voor Champions League-miljoenen'

'PSV verkleint gat met Ajax en maakt plannen voor Champions League-miljoenen'

02-12-2023 07:38
144

PSV heeft er financieel nog nooit zo goed voor gestaan. Dat concludeert het Eindhovens Dagblad nu de ploeg van coach Peter Bosz is doorgedrongen tot de achtste finales van de Champions League. Johan Bakayoko en Joey Veerman lijken de clubkas na dit seizoen nog veel verder te kunnen spekken.

PSV verdiende dit seizoen al meer dan vijftig miljoen euro in de Champions League. Bovendien neemt de waarde van een aantal spelers in rap tempo toe. In de winter willen de Eindhovenaren geen steunpilaren laten gaan, maar na dit seizoen mogen Johan Bakayoko en Joey Veerman 'voor goed geld weg', weet het ED. De regionale krant rept over zestig of zeventig miljoen euro aan transfergeld voor het duo.

Dat komt dan bovenop de premies die PSV momenteel verdient in het miljardenbal. PSV heeft er financieel nog nooit zo goed voor gestaan, luidt het oordeel. De Eindhovenaren zitten qua vermogen nog niet op het niveau van Ajax, maar de grote kloof van de voorbije jaren wordt een heel stuk kleiner. Dat geldt zeker als PSV zich dit seizoen weer plaatst voor de Champions League, in tegenstelling tot de Amsterdammers. Daar ziet het nu wel naar uit.

Het ED weet wat PSV met de extra inkomsten van plan is. De club kan komede zomer 'flink winkelen om de defensie te versterken'. De Eindhovenaren kunnen de defensieve slag maken, die afgelopen zomer al een beetje werd verwacht. De koopoptie op Sergiño Dest zal PSV zeker willen lichten en Olivier Boscagli kan langer blijven, terwijl een vertrek van Jordan Teze niet valt uit te sluiten. Maar er zullen ook onder de andere verdedigers uitgaande transfers zijn.

Verder wil PSV het geld onder meer steken in verbeteringen van het trainingscomplex en het Philips Stadion. Ook een belastingschuld kan versneld worden afgelost.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!