Verslagenheid bij FC Volendam: 'Verbaas jij je? Voor de club helemaal kut'

Verslagenheid bij FC Volendam: 'Verbaas jij je? Voor de club helemaal kut'

02-12-2023 20:58 Laatste update: 21:23
22

De verslagenheid bij FC Volendam is groot na de pijnlijke nederlaag tegen PEC Zwolle (0-5). Robert Mühren probeert na afloop te duiden wat er aan de hand is bij De Palingboeren.

Het is crisis bij Volendam. Eerder deze week werd voorzitter Jan Smit samen met drie bestuursleden ontslagen, waarna Team Jonk besloot op te stappen. De horrorweek werd compleet met de keiharde verliespartij. "Verbaas jij je nog? Wat moet ik zeggen...", zucht Mühren in gesprek met ESPN. "Deze week was bizar. De tweede helft is een afsluiter van deze week." Volendam kreeg alle vijf de doelpunten na rust tegen.

Bij Volendam staat de raad van commissarissen lijnrecht tegenover het bestuur. "Je hoort de verhalen van twee kanten", aldus Mühren. "In een conflict zijn er twee partijen die gelijk denken te hebben. Wij als spelers zitten daar tussen." De spits geeft aan dat het lastig is voor de spelersgroep. "Ja, geloof me maar...", stelt Mühren. "Aan de ene kant moeten de financiën gecontroleerd worden, aan de andere kant is er ambitie. We willen graag hoger dan nu."

"Dat stokte gewoon, vor beide kanten valt wat te zeggen", gaat Mühren verder. "Het is niet wie gelooft wie. Het is een moeilijke situatie, voor de club helemaal kut." De aanvaller erkent dat de manier waarop het conflict wordt uitgevochten niet de schoonheidsprijs verdient. "Als je ziet hoe het via de media gespeeld wordt. Kom op... Ga bij elkaar zitten."

Mühren weet niet hoe Volendam op dit moment verder moet. Team Jonk, waar ook trainer Matthias Kohler deel van uitmaakt, zou tegen PEC voor het laatst op de bank zitten bij een wedstrijd. Toch is er een opening, want Team Jonk stapt naar verluidt niet zondag massaal op. "We weten niet wat er staat te gebeuren, we weten niet of we morgen nog een trainer hebben." Mogelijk blijft Kohler aan tot er een opvolger gevonden is. "Zoeken we dan nog een paar weken verder?"