Wanneer wordt de winterse transfermarkt geopend?

Wanneer wordt de winterse transfermarkt geopend?

18-12-2023 19:20
6

Het is alweer bijna januari en dat betekent dat de winterse transfermarkt weer voor de deur staat. Maar wanneer wordt de transferwindow eigenlijk officieel geopend? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

De winterse transferperiode mag van de UEFA maximaal vier weken duren. Wanneer de markt exact wordt geopend, mag ieder land zelf bepalen. VoetbalPrimeur zet alle belangrijkste landen voor je op een rijtje. 

Nederland - 2 januari tot 1 februari
Duitsland - 1 januari tot 1 februari
Engeland - 1 januari tot 1 februari
Frankrijk -  1 januari tot 1 februari
Spanje - 2 januari tot 1 februari
Italië - 2 januari tot 1 februari
Portugal - 3 januari tot 2 februari
België - 5 januari tot 1 februari
Turkije - 11 januari tot 9 februari
Saudi-Arabië - 1 januari tot 30 januari

Mocht een Nederlandse club een speler uit bijvoorbeeld Polen willen overnemen, wordt het moeilijker. De Poolse transferwindow wordt namelijk pas op 29 januari geopend en sluit op 28 februari. De club uit Nederland moet in dat geval snel schakelen en de onderhandelingen al vóór de winterse transferwindow starten. Andersom kan het eveneens problemen opleveren: als een speler uit Nederland dusdanig laat naar de Poolse competitie vertrekt, kan het zijn dat de club geen tijd meer heeft om een vervanger te regelen.

Major League Soccer

Voor de Amerikaanse Major League Soccer gelden weer andere regels, aangezien de competitie daar in april begint. Er is dan ook geen sprake van een winterse transferperiode, al loopt de ‘normale transferperiode’ tussen eind januari tot en met eind april van 2024.