Gullit geeft Slot advies bij Feyenoord: 'Maakte de fout door wat anders te zeggen'

Gullit geeft Slot advies bij Feyenoord: 'Maakte de fout door wat anders te zeggen'

19-12-2023 10:29
44

Ruud Gullit heeft een duidelijk advies voor Arne Slot, in aanloop naar het Europa League-tweeluik met AS Roma. De trainer van Feyenoord moet deze keer 'heel veel veren bij Mourinho in zijn reet stoppen', in plaats van zeggen dat hij liefhebber is van Pep Guardiola.

Vorig seizoen, toen Feyenoord ook tegenover Roma stond in de Europa League, sprak Slot voorafgaand aan die wedstrijd zijn waardering uit voor Mourinho. Echter gaf Slot ook toe, dat hij enkele dagen voor de eerste ontmoeting met Roma naar Manchester City had gekeken in plaats van de Italiaanse ploeg. Dat werd breed uitgemeten in Italië, terwijl Mourinho later ook zijn gram haalde. "Stop nou heel veel veren bij Mourinho in zijn reet, dat moet je doen", zegt Gullit nu bij Rondo.

"Slot heeft een keer de fout gemaakt om iets anders te zeggen, door te zeggen dat hij niet naar Roma keek en Guardiola geweldig vond", gaat Gullit verder. "Dat moet je niet doen. Mourinho is gewoon een geweldige trainer met een ongelofelijke staat van dienst. Hij verdient het ook wel, het respect."

Gullit ziet de volgende ontmoeting van Feyenoord met AS Roma ook als een mogelijkheid voor de Rotterdammers. "Doe het dan een keertje goed. Dit is een kans, vind ik. Ze kunnen nu laten zien dat het ook anders kan. En je hoeft hem niet mooi te winnen."