Tadic: 'Waarom moest Duitse man dat bepalen bij Ajax? Totaal absurd!'

Tadic: 'Waarom moest Duitse man dat bepalen bij Ajax? Totaal absurd!'

19-12-2023 17:06
169

Dusan Tadic is boos en verdrietig door de teloorgang van Ajax. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers verbaasde zich onder meer over de aanstelling van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. In gesprek met Voetbal International spreekt hij zich uit.

"Jullie Nederlanders zijn trots op de manier waarop jullie voetbal beleven, naar voetbal kijken en zeker Ajax. De Hollandse School, Ajax-dna, noem maar op", vertelt Tadic aan VI. "En terecht, want jullie zijn vooraanstaand in de wereld. Denk aan Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal. Jullie hebben een bepaald soort voetbalgedachte gecreëerd en ontwikkeld. Leg mij dan maar uit: waarom moest een Duitse man opeens gaan bepalen hoe alles bij Ajax zou gaan functioneren? Totaal absurd!"

Wedden

Meer odds

"Je kan het Mislintat niet eens kwalijk nemen", vervolgt de 35-jarige aanvaller. "Maar wel de mensen binnen Ajax die hem op die plek hebben neergezet en hem op deze manier hebben laten handelen. Zij maken het beleid, zij moeten het bewaken. Bij sterke mensen was het nooit op deze manier gegaan."

Volgens Tadic was Mislintat 'geen onaardige man'. "Hij sprak heel positief over me en wilde graag dat ik bleef. Maar in alle eerlijkheid: hij voelde niet als de juiste persoon op zo'n belangrijke positie voor Ajax."

Tadic koos ervoor om zijn contract te laten ontbinden, waarna hij naar Fenerbahçe vertrok. "Maar ik wil absoluut niet negatief over Mislintat zijn, want het was niets persoonlijks. En bij een andere club kan zijn visie misschien wel werken. Bovendien ging hij heel professioneel met de situatie om en werkte hij mee aan een afscheid, dat heb ik gewaardeerd."