Sneijder en Van der Meijde oneens over Ajax-fans: 'Dan moeten ze zich doodschamen'

Sneijder en Van der Meijde oneens over Ajax-fans: 'Dan moeten ze zich doodschamen'

19-12-2023 22:20
51

Wesley Sneijder is het niet eens met de manier waarop het Ajax-publiek op de ploeg reageerde. De oud-speler hoorde wat fluitconcertjes en daar snapte hij niet veel van. Ook is hij het niet eens met tafelgenoot Andy van der Meijde, die denkt dat Ajax-spelers een stapje extra willen zetten voor specifiek John van ‘t Schip en niet zijn assistent.

"Een paar fluitconcertjes hoorde ik wel. Jij kent het Ajax-publiek als geen ander Andy", vertelt Sneijder bij Veronica Offside over de reacties van het thuispubliek. "Die zijn de laatste weken weer een beetje verwend en dan doen ze dit. Terwijl ze de eerste helft met 3-0 achter hadden kunnen staan je weet natuurlijk wel hoe dat gaat. Als je een aantal weken resultaat boekt dan verwachten ze weer een hoop van je."

Van der Meijde denkt dat het gelijkspel te maken had met de afwezigheid van Van 't Schip, maar die suggestie schiet Sneijder direct af. "Dan speel je thuis, tegen PEC Zwolle. Je zit in een stijgende lijn met ik weet niet hoe veel man op de tribune. Dan wil je zo’n wedstrijd toch met 5-0 of 6-0 winnen. Ik kan me niet voorstellen dat ze dan een stapje minder zullen doen, omdat John van 't Schip er niet was. Dat komt vanuit jezelf, als dat echt zo is, dan moeten ze zich kapot schamen. Soms mis je ook gewoon kwaliteit."