Slot wil winterse transfermarkt op: 'Er gaan vier spelers vertrekken'

Slot wil winterse transfermarkt op: 'Er gaan vier spelers vertrekken'

21-12-2023 08:55 Laatste update: 10:30
106

Arne Slot heeft de hoop uitgesproken dat Feyenoord zich in de winterstop kan versterken. De Rotterdammers verliezen in januari en februari immers vier spelers door hun deelname aan de Azië Cup en de Afrika Cup. 

Yankuba Minteh, Ramiz Zerrouki, Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh ontbreken straks een tijdje bij Feyenoord, dus hoopt Slot dat er wat mogelijk is op de winterse transfermarkt. Dat liet hij doorschemeren in gesprek met ESPN. "De wintermarkt is vaak lastig om spelers te kopen. We hebben alleen behoefte aan een speler die ons direct kan helpen. We hebben geen speler nodig die goed genoeg is voor Feyenoord maar zich eerst nog een half jaar moet doorontwikkelen."

En dat is precies waar de schoen wringt. Het is nog maar de vraag of het budget van Feyenoord zulke transfers toestaat. "Ik ben benieuwd of we dat nu wel kunnen." Een vergelijking met PSV, dat afgelopen zomer met Hirving Lozano, Noa Lang en Sergiño Dest de nodige kwaliteit haalde, is dan ook snel gemaakt.

"Dat is het verschil tussen spelers kopen die van Napoli, FC Barcelona of Club Brugge komen, ten opzichte van spelers van een lager niveau die zich moeten ontwikkelen. Dat is bij ons eigenlijk altijd aan de orde", besluit Slot.