Forse kritiek op 'meest wonderlijke' Ajax-speler: 'Hij doet dit al een halfjaar'

Forse kritiek op 'meest wonderlijke' Ajax-speler: 'Hij doet dit al een halfjaar'

22-12-2023 07:19 Laatste update: 07:49
104

Josip Sutalo in het bijzonder maakte een heel slechte beurt bij Ajax tegen USV Hercules, stellen Kees Kwakman en Karim El Ahmadi. De Kroatische verdediger was bij meerdere knullige situaties betrokken.

"Hij is wel de meest wonderlijke speler", stelt Kwakman bij ESPN na de historische bekernederlaag tegen derdedivisionist USV Hercules (3-2). "Ajax haalde hem natuurlijk met veel bombarie binnen. Er werd veel geld voor hem betaald en de geluiden waren ook positief. Je weet dat er een aanpassingsfase is en dat de ene speler daar sneller doorheen gaat dan de ander, maar op een korte fase in de afgelopen weken na laat hij dit al een halfjaar zien..."

Wedden

Meer odds

Volgens El Ahmadi doet Sutalo 'de meest simpele dingen verkeerd'. "Dat vind ik echt ongelooflijk. Het gaat niet één of twee keer verkeerd, het is hem ik weet niet hoe vaak dit seizoen overkomen." Sutalo was afgelopen zomer de grootste aankoop van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. De verdediger wist nog niet te overtuigen in het shirt van Ajax.