Hercules-trainer haalt uit naar Ajax: 'Triest voor zo'n grote club'

Hercules-trainer haalt uit naar Ajax: 'Triest voor zo'n grote club'

22-12-2023 12:47 Laatste update: 12:52
235

René van der Kooij, trainer van USV Hercules, is niet te spreken over het gedrag van de mensen binnen Ajax na de bekerstunt van donderdagavond. De oefenmeester stelt geen enkele felicitatie uit het Amsterdamse kamp te hebben ontvangen.

Hercules zorgde in De Galgenwaard voor een van de grootste stunts ooit in het bekertoernooi, door Ajax met 3-2 uit te schakelen. "Weet je hoeveel mensen van Ajax mij na de wedstrijd gefeliciteerd hebben? Precies nul! Dat de spelers daar geen zin in hadden, snap ik. Maar dat niet één trainer, staf- of bestuurslid naar mij toe is gekomen, vind ik triest voor zo'n grote club waar ze ooit met een 1 op de stropdas rondliepen", zegt Van der Kooij, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Van der Kooij genoot van het spel van zijn ploeg tegen Ajax. "Door ze in de beginfase onder druk te zetten, wilden wij hen het gevoel geven dat er niets te halen viel. Na twee minuten was al zichtbaar dat we mee konden komen met dit Ajax, al vond ik ons na de 1-0 iets te apathisch."

In de achtste finales is Hercules gekoppeld aan SC Cambuur. Van der Kooij hoopte stiekem op een andere opponent. "Ik had liever nog een keer een topploeg uit de Eredivisie gehad", zegt hij eerlijk. "Aan de andere kant, ook van Cambuur heb ik nog nooit verloren. Misschien komen we nog verder dan de achtste finales."