'Ontzettend veel pijn' door Ajax-debacle: 'Alsof er een bus over me heen rijdt'

'Ontzettend veel pijn' door Ajax-debacle: 'Alsof er een bus over me heen rijdt'

22-12-2023 13:46
88

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, is diep teleurgesteld door het bekerdebacle van donderdagavond. De Amsterdamse club werd op pijnlijke wijze door derdedivisionist USV Hercules uit de KNVB Beker geknikkerd.

Ajax verloor in De Galgenwaard met 3-2 van Hercules. In gesprek met het ANP noemt Nagtzaam de nederlaag 'het grootste debacle uit de clubgeschiedenis'. "Dit heb ik oprecht nog nooit meegemaakt", stelt hij. "Ik heb het gevoel alsof er een flatgebouw op me is gevallen, alsof er een bus over me heen is gereden. Het doet ontzettend veel pijn. Dit kan gewoon niet. Het is allemaal niet fraai."

Wedden

Meer odds

Nagtzaam staat stil bij een uitspraak van Bobby Haarms, voormalig assistent-trainer van Ajax. "Die zei na een harde klap meestal: we moeten door snuiters. En dat moeten we ook." De directeur-bestuurder heeft zich gestoord aan de houding van sommige Ajax-spelers. "Spelers moeten beseffen dat ze het shirt van Ajax dragen. Ik ben dan ook heel trots op de supporters die nog geprobeerd hebben er een overwinning uit te slepen. Maar onze goedbetaalde profs hebben ondanks dat verloren van jongens die vandaag weer als bakker of slager aan de slag gaan."

In het nieuwe kalenderjaar moet Ajax helemaal opnieuw beginnen, vindt Nagtzaam. "Het is belangrijk dat de spelers en de trainers nu bij de kerstboom te rade gaan bij zichzelf. Die moeten beseffen dat dit niet kan en dat het vanaf 1 januari echt anders moet. Maar Ajax staat altijd op. En natuurlijk moeten we nederig blijven en Hercules feliciteren met deze bekeroverwinning."