Ajax compenseert meegereisde fans na bekerblamage: 'We schamen ons diep'

Ajax compenseert meegereisde fans na bekerblamage: 'We schamen ons diep'

22-12-2023 12:06
262

Ajax gaat de supporters die donderdagavond waren afgereisd naar De Galgenwaard voor het bekerduel met USV Hercules compenseren. De Amsterdamse club zegt zich 'diep te schamen' voor de blamerende 3-2 nederlaag tegen de derdedivisionist.

Hercules beleefde een droomavond tegen Ajax, dat het kalenderjaar afsloot met een historische deceptie. 'Door de wanprestatie van ons team, heb je het duel USV Hercules - Ajax ongetwijfeld als pijnlijk ervaren. We delen die pijn en schamen ons diep', schrijft Ajax in een mail naar de meegereisde fans. 'In overleg met de spelersgroep en technische staf is besloten dat alle uitsupporters die een kaart hebben gekocht gecompenseerd worden.'

Wedden

Meer odds

Ajax gaat het wedstrijdticket en de busreis vergoeden. 'Deze compensatie haalt de herinnering aan de pijnlijke avond niet weg, maar niks doen was geen optie', gaat het bericht verder. 'Dank voor je onvoorwaardelijke steun', wordt de mail afgesloten.

In 2023 leed Ajax de meeste nederlagen in een kalenderjaar (14) sinds 1964. Alleen in dat jaar gingen de Amsterdammers vaker met een verliespartij van het veld (17).