Analisten maken Ajax met grond gelijk: 'Welke ploeg speelt op het vierde niveau?'

Analisten maken Ajax met grond gelijk: 'Welke ploeg speelt op het vierde niveau?'

22-12-2023 08:47
162

Karim El Ahmadi maakt gehakt van Ajax, dat donderdagavond uit de KNVB Beker werd gekegeld door derdedivisionist USV Hercules. De voormalig middenvelder stelt dat de complete selectie van de Amsterdammers door het ijs zakte.

Hercules maakte in blessuretijd de 3-2 en trok daarmee aan het langste eind. "Je weet na het kijken van de wedstrijd niet wie van de twee ploegen op het vierde niveau speelt. Is dat Hercules of Ajax?", oordeelt El Ahmadi bikkelhard bij ESPN. "Iedereen was slecht bij Ajax. Misschien bracht alleen Brobbey iets extra's", gaat zijn relaas verder. "Taylor, Forbs, Van Axel Dongen, Martha, Tahirovic: dramatisch."

Wedden

Meer odds

Er is werk aan de winkel in januari, vindt El Ahmadi. "Het enige wat je na deze wedstrijd kan zeggen, is dat Ajax zeker wat moet gaan doen deze winterstop. Als je dit zo ziet de afgelopen wedstrijden, moet er vooral in de verdediging en op de nummer zes-positie een speler bij." De oud-controleur krijgt bijval van collega Kees Kwakman. "Een dieptepunt. Sportief gezien kan het bijna niet slechter."