Derksen: 'Schuif dit duo naar voren bij Ajax en stop per direct met Van Gaal'

Derksen: 'Schuif dit duo naar voren bij Ajax en stop per direct met Van Gaal'

22-12-2023 22:59 Laatste update: 23-12-2023 00:20
148

Johan Derksen is van mening dat Ajax de samenwerking met Louis van Gaal per direct moet beëindigen en dat Amsterdammers hun verlies moeten pakken op de 'middelmatige' spelers die ze op dit moment hebben. 

Over de bekernederlaag tegen Hercules (3-2) sprak Derksen met rake termen. "Dit seizoen moet je afschrijven en al die middelmaat die ze hebben, wegdoen. Eventueel transfervrij. Gewoon je verlies pakken, want daar heb je geen klote aan", zegt Derksen in Veronica Inside. 

Waar Ajax volgens Derksen ook niks aan heeft, is de samenwerking met Louis van Gaal. Derksen adviseert de Amsterdammers dan ook te stoppen met de 72-jarige voetbalman. "Ajax heeft behoefte aan een leider. En niet aan een man die op een golf course in Portugal woont en af en toe wel even een adviesje wil geven. Er moet een vent zitten, die erboven op zit", concludeert hij. 

Derksen heeft zelf wel een idee over wie er beter in de leiding van de club van Amsterdam passen. "Als ik Ajax was, zou ik Wim Jonk en Keje Molenaar naar voren schuiven. Jonk heeft uitstekend gefunctioneerd bij Ajax als trainer. Dat heeft hij uitstekend gedaan, maar hij moest vertrekken door Dennis Bergkamp, die weer in een ander kamp zat. Keje Molenaar is een jongen met een Ajax-verleden. Laat die de boel opzetten. Speel dit jaar uit, dat is toch weggegooid."

Bovendien is 'De Snor' van mening dat er in de managementlagen van Ajax veel overbodige mensen zitten. "Vooral die meneer van het Nederlands Olympisch Comité", doelt hij op Maurits Hendriks, die als Chief Sports Officer de komst van Mislintat doordrukte. Ook is het voor Derksen onbegrijpelijk dat John van 't Schip zijn assistent Michael Valkanis mee mocht nemen. "Het is ook te gek voor woorden dat daar gisteren (KNVB-beker egen Hercules, red.) plotseling een Australiër staat te coachen. Niemand kent die man, wat een onzin!"

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!