Derksen onthult bij wie dickpic Overmars terechtkwam: 'Is niet handig'

Derksen onthult bij wie dickpic Overmars terechtkwam: 'Is niet handig'

23-12-2023 09:33 Laatste update: 13:59
94

Johan Derksen heeft onthuld naar wie Marc Overmars zijn eerste dickpic stuurde in zijn tijd bij Ajax. De toenmalig technisch directeur van de Amsterdammers werd na het uitlekken hiervan direct ontslagen door de club. De foto die Overmars maakte kwam blijkbaar terecht bij een hooggeplaatst persoon binnen Ajax.

"Wij hoorden gisteren dat de eerste verstuurde dickpic van Overmars, terechtkwam bij de directrice", vertelt Derksen bij Vandaag Inside. "Dat was mevrouw Dik. Dat is een dochter van Dik die ook bij de PTT werkte. Ajax heeft dat natuurlijk een beetje uit de hand laten lopen, want komt dat in de publiciteit, dan moet je wel wat ondernemen." Derksen doelt op Tanja Dik, zij was toen de algemeen directeur van het stadion de Johan Cruijff ArenA.

Overmars werd toentertijd direct ontslagen door Ajax. Uiteindelijk werd hij dit jaar door het Instituut Sportrechtspraak voor een jaar geschorst en mag hij in Nederland geen baan uitvoeren. Dit is, nog, niet van invloed op zijn huidige baan als technisch directeur bij Royal Antwerp. Voormalig Ajax-aanvoerder Dusan Tadic gaf eerder in een interview met Voetbal International aan dat hij vond dat het direct ontslaan van Overmars 'een grote fout is geweest'.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!