Theo Janssen toch langer bij Vitesse: nieuwe functie voor clubicoon

Theo Janssen toch langer bij Vitesse: nieuwe functie voor clubicoon

23-12-2023 11:52
22

Theo Janssen blijft langer aan Vitesse verbonden. Het contract van het clubicoon is met twee jaar verlengd, tot medio 2026. Dat maken de Arnhemmers bekend.

Janssen gaat een functie vervullen binnen de jeugdopleiding. De voormalig middenvelder moest onlangs, tot zijn teleurstelling, nog een stapje terug doen. Na het ontslag van Phillip Cocu was voor hem geen plaats meer in de technische staf van het eerste elftal. Daardoor had hij de laatste weken geen functie.

"Er ligt een bijzondere periode achter me. Ik ben ontzettend blij dat ik weer volop aan de slag kan bij de club. Ik ben altijd bij de jeugd actief geweest en vind het fijn om daar weer terug te kunnen keren", zegt Janssen op de clubsite. 

De linkspoot begon en eindigde zijn spelerscarrière bij Vitesse, waarvoor hij in twaalf seizoenen 289 officiële duels speelde. Tussendoor kwam hij uit voor KRC Genk, FC Twente en Ajax. Daarnaast speelde hij vijf interlands voor het Nederlands elftal.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is dan ook blij dat Janssen aan Vitesse verbonden blijft. "Theo en Vitesse zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat we hem voor langere tijd hebben kunnen binden is goed nieuws voor iedere Vitessenaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij wederom een ontzettend waardevolle bijdrage gaat leveren aan de Academie."

De komende periode gaan Janssen en de club verder in gesprek om te bespreken welke rol hij exact gaat vervullen.