Aboutaleb buigt zich over kwestie: 'Deze vete moet echt een keer uit de lucht'

Aboutaleb buigt zich over kwestie: 'Deze vete moet echt een keer uit de lucht'

24-12-2023 07:10
79

Ahmed Aboutaleb gaat nadenken over het toelaten van supporters van AS Roma tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord. De burgemeester van Rotterdam, die het belang van Feyenoord voor de stad benadrukt, wil de lucht tussen beide clubs klaren. 

De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Rotterdam. "Ik ben als eerste aan zet om te bepalen of de Romeinen wel of niet naar Rotterdam komen. Daar moet ik nog even op broeden, maar ik ben zeer voornemens om echt met de Romeinen en binnenlandse zaken te gaan praten", vertelt de burgemeester van Rotterdam aan tafel bij Renze. 

Dat de relatie tussen beide lokale overheden niet soepel verloopt, erkent Aboutaleb. "Deze vete moet echt een keer uit de lucht. Sportief is er geen reden om uitsupporters over en weer nog langer te weren. Mijn intentie is om dat nu beter te gaan doen", spreekt de bestuurder dan ook uit, die met klem benadrukt dat hij niks tegen Feyenoord heeft. Dat wordt de burgemeester soms verweten. "Ik moet veiligheidsmaatregelen treffen en alles organiseren."

Het belang van Feyenoord voor de stad Rotterdam is niet te onderschatten, meent Aboutaleb. "Ik heb wel eens gezegd dat Feyenoord meer DNA geeft aan de stad dan de Maas. De identiteit van de stad is zo verbonden met Feyenoord. Het zit in de aderen van veel mensen. Je ziet bijvoorbeeld dat mensen in de politiek het lastig vinden om te vergaderen wanneer Feyenoord speelt."