Kampioen met Feyenoord hoogtepunt uit carrière: 'Dit is echt een speciale club'

Kampioen met Feyenoord hoogtepunt uit carrière: 'Dit is echt een speciale club'

25-12-2023 12:40
43

Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner blikt terug op een voor hem memorabel jaar, waarin hij landskampioen van Nederland werd. De Oostenrijkse verdediger wordt nog geregeld herinnerd aan zijn zangkunsten op de Coolsingel.

"We werden kampioen, dat was het hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe", zegt Trauner in gesprek met RTV Rijnmond. "Het was een heel goed jaar, al had ik ook te maken met blessures. Nu ben ik weer helemaal terug en speel ik, dat maakt me gelukkig. Ik ben blij om hier bij Feyenoord te zijn, dat echt een speciale club is."

Bij de huldiging op het balkon van het Stadhuis kreeg Trauner de microfoon, waarna hij het nummer 'Overal waar jij gaat', die geregeld door De Kuip galmt, brulde. "Ik hoor dat steeds vaker en mensen roepen dat ook regelmatig naar me. Dan verwachten ze ook dat ik met ze meezing. Op die speciale dag heb ik mijn zangkwaliteiten laten zien, al zijn die niet echt aanwezig", glimlacht hij.

"Maar ik heb er toen heel erg van genoten", vervolgt Trauner, die trots is dat hij in 2023 de aanvoerdersband van de naar Benfica vertrokken Orkun Kökcü mocht overnemen. "Het is speciaal, een beloning voor de afgelopen twee jaar zou ik willen zeggen. Het maakt me echt trots om dit team op het veld te leiden. Naast mij heb je ook Lutsha (Lutsharel Geertruida, red.) en Justin (Bijlow, red.) als aanvoerders en die komen ook nog eens uit Rotterdam. Ik denk dat we het goed kunnen managen om het team te leiden."