'Op het veld verander ik in een ander mens, vriendschappen bestaan dan niet meer'

'Op het veld verander ik in een ander mens, vriendschappen bestaan dan niet meer'

26-12-2023 09:40
22

Mathias Kjølø en Manfred Ugalde zijn goede vrienden geworden bij FC Twente. De Noor en de Costa Ricaan typeren zichzelf als 'rustig' en hebben elkaar gevonden in Enschede. 

Op het veld verandert Ugalde naar eigen zeggen dan juist weer 'in een ander mens', vertelt hij in streekkrant Tubantia. "Dan ben ik zeker niet zo kalm. Dan wil ik nog maar één ding: winnen. Vriendschappen bestaan dan niet meer." Ook zijn eigen teamgenoten moeten het tijdens de wedstrijd soms ontgelden. "De wil om te winnen begint te branden zodra ik voetbal. Voor mij is het iets natuurlijks, als kind had ik dat al."

Wedden

Meer odds

Kjølø haakt snel in. "En dan te bedenken dat hij buiten het veld het liefst alleen maar wil slapen." Ugalde kan het niet ontkennen. "Als het mogelijk was, zou ik de gehele dag slapen."

Verschillen tussen beide voetballers zijn er zeker. Zo is Ugalde diepgelovig, is zijn lichaam versierd met tattoos en prijkt de tekst 'God is goed' op zijn hals. Kjølø moet daar niks van hebben. "We komen uit totaal verschillende culturen." Kjølø is de enige Noorse vriend van Ugalde. "Ik heb geen idee wat hij daar allemaal doet. Maar we hebben tijdens de vakantie zeker contact. Hij stuurt me dan foto's vanuit de sneeuw en ik vanaf het strand."